Läsarfråga – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Läsarfråga

Hej Andrea!
Din blogg är fantastisk och jag älskar den. Stort grattis till din lilla dotter. Jag har lite funderingar angående att bli gravid i tidig ålder.. Jag har som du, alltid velat vara ung mamma dock har jag skydd insatt just nu så ingenting sådant är möjligt just nu. Jag undrar dock hur du ser på vad ens föräldrar ska säga om man blir gravid i tidig ålder och väljer att behålla. Alltså tex mina föräldrar, speciellt min pappa skulle inprincip DÖDA mig om jag blev gravid nu (jag är 20, fyller 21 nästa sommar) hur går man igenom en sådan grej liksom? Vad tycker du om det? Kul och veta. Ha de bra!!

Hej och tack fina du!
Jag har alltid varit väldigt öppen med att jag velat vara ung mamma så detta är nog ingen i min närhet som inte vetat om. Vilket kanske har underlättat lite för mig, men samtidigt så är det ett så otroligt stort val så vilka föräldrar som helst hade nog blivit lite chockade, för det blir man när det väl gäller. Eftersom vår graviditet inte var planerad så har mina föräldrar varit med på att vi inte riktigt visste hur vi skulle göra till en början. Men samtidigt var jag väldigt noga med att säga till de som visste att jag inte ville bli uppmanad till vaken det ena eller det andra då jag ville ta detta beslutet själv med Linus baserat på vår utgångspunkt och våra känslor. De fick komma med för- och nackdelar men inte på ett partiskt sätt, vilket så klart är skitsvårt.
När vi väl hade bestämt oss så lade jag upp hur vi hade tänkt, att vi vet att vi klarar det på alla plan exempelvis ekonomiskt, att vi kände att det spelar nog ingen roll om vi får barn nu eller 2 år, vi kommer fortfarande vara i ungefär samma sits, vi har en trygg plats i livet och känner att vi kommer klara detta! Och sen känner jag att så länge man själv är säker på vad man vill, så kommer de runt omkring lita på dig/er också, och gör dom inte det så är det deras förlust! Och jag lovar dig, din pappa skulle inte döda dig. Det var flera som reagerade riktigt illa när vi berättade att vi skulle ha barn, och det enda man kan göra då är att ge det lite tid, men hjälper inte det så är det dom personerna som i så fall inte är någonting att ha. Känner jag.

Sen tror jag det beror mycket på hur man är som person och hur man känner sig. Jag känner mig inte så ung som vissa andra 21-åringar som knappt påbörjat livet. Jag har hunnit med en del redan och har varit så mentalt redo på barn ganska länge, just för att jag vet att jag alltid varit barnkär och vill vara en ung mamma. Jag känner inget egentligen intresse för festlivet, känner mig klar med det där. Linus är 23 och det är inte heller jätteungt… Men visst ligger vi under åldern där majoriteten får barn om man endast kollar på åldern. Men jag menar att det finns ju föräldrar om är 45 men beter sig som småbarn, som inte tar ansvar över sitt liv. Så summa kardemumma, det är beroende på hur du är som person, tror jag och är du säker på din sak och självsäker i det så kommer dina nära och kära också bli det!

KRAM!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    Tack så jätte mycket för ditt svar. Jag är också väldigt ”mogen” av mig och känner mig väldigt klar med festandet jag med. Jag föredrar hemmakvällar framför tven istället för krogen och så har det varit läääänge nu. Min pojkvän är också 23 och han vill ha barn typ vid 24 för han vill vara en hyffsat ung pappa. Tack i alla fall för ditt grymma svar. Min släkt får helt enkelt acceptera OM det skulle hända. 😊

  2. Missj

    Tror inte det finns någon rätt ålder. När jag blev gravid med Joseph tyckte alla att jag var fööööör ung. Jag var då 26 år och i London är medelåldern ganska hög. Många trodde dock jag var mycket yngre eftersom jag har ett ganska “ungt” utseende.
    Tror att när det känns bra så är det rätt. Vi visste inte heller om vi skulle behålla. Men nu tycker jag såklart att det är mitt livs bästa beslut!

Annons