Vecka 27 – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Vecka 27

Mina vänner. Vi befinner oss i gravidvecka 27. Bebis är mellan 33-37 cm och väger runt 1 kilo! Annars växer hon på och det märks att hon börjar bli större men fram för allt starkare. Hon är igång och buffar omkring galet mycket, hela tiden.

Jag har haft min första natt med sömnproblem på grund av donnan i min mage. Hon tyckte att det var fullt rimligt att hålla igång från 20-04. Håller inte riktigt med henne där faktiskt… Så fort jag var nära på att somna så drog hon till med ett schysst dansmove som höll i sig i flera minuter och då är det inte så mysigt med bebis-sparkar längre, mest obehagligt. Hon är så pass stark och “stor” så att hon är överallt i hela magen och det trycker överallt när hon flyttar på sig, speciellt när jag ligger ner. Jag har även fått min första riktigt onda spark, jag skulle bara flytta lite snällt på henne för att hon låg och försökte simma ut genom min navel (vad det kändes som iaf), och då blev hon riktigt irriterad och drog till med en kick precis under solar plexus. Hur ska detta gå egentligen, haha? Hur kommer det kännas om 10 veckor?

Jag känner mig som tidigare, mår jättebra. Har känt av lite halsbränna, men ingenting jag lider av direkt. Tänker att jag får skylla mig själv när jag trycker i mig 20 satsumas om dagen, haha.. Jag är lite trött och det börjar bli tungt. En viktuppgång på ca 8-9 kg sedan inskrivning, helt otroligt vad kroppen klarar av på så kort tid! Så imponerad av kvinnokroppen. Är ganska anfådd när jag rör mig och Linus får hjälpa mig när jag har jeans på mig, att ta på mig skor eller vika upp byxkanten där nere. Lyx!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny

    Om tio veckor kommer hon inte kunna sparka så mycket mer för då är det så trångt. Min flicka sparkade fruktansvärt mycket fram till vecka 32 innan det mitt i allt inte kändes så mycket, åtminstone inte som sparkar längre. Nojig som jag var eftersom hon är mitt första barn så åkte jag genast in på koll för jag blev orolig att inte allt var okej. Men det visade sig bara att hon svängt sig med huvudet neråt och var så stor så hon inte kunde sparka på som förr. Sedan blev det mer “bökas” och hon hölls med huvudet neråt fram tills att hon föddes 😊 så om 10 veckor kommer du istället känna armbågar och fötter som trycker på, inga häftiga sparkar. Min flicka blir 2 månader imorgon. Så kul att följa med din graviditet, får mig att längta tillbaka till den häftiga tiden som präglades av nyfikenhet på hur ens dotter kommer se ut och hur hennes personlighet visar sig vara. Njut av denna tid, för hur härligt det än är att ha sin lilla människa utanför magen så finns det inte mycket som slår känslan av att vara gravid! Kram!

  2. Lovisa

    Hej Andrea, en ny följare här! Först och främst vill jag säga att jag tycker du är otroligt vacker, och att din instagram och blogg är fantastiska att läsa och skrolla igenom! Jag har lite funderingar, då jag själv tänker mycket på framtiden och så. Vad pluggade du till när du gick gymnasiet, om du nu gjort det, och har du något jobb i nuläget? Det känns som du har åstadkommit mycket och är enbart 21, vilket är helt fantastiskt! Hoppas du har en underbart bra resa i London!

Annons