Mardrömmar – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Mardrömmar

Det här med sömn under graviditeten, det är ingenting som egentligen har påverkat mig. ..Tills nu. Mardrömmarna har blivit fler, grövre och så sjukt verkliga. Typiska återkommande drömmar just nu:

– Jag drömmer att mina nära och kära far illa eller till och med dör. Drömmarna är så pass verkliga så att den kan börja med att jag vaknar på morgonen i min egen säng och sedan går det en hel dag, precis som min vardag ser ut men det händer riktigt otäcka saker, oftast att någon dör eller blir skadad och jag är maktlös i situationen. Hemskt!
– Jag drömmer att Linus lämnar mig för någon annan. Detta är också på ett verkligt sätt där det utspelar sig på en plats som jag ofta befinner mig på eller som jag vet om att den här personen som Linus lämnar mig för, finns på.
– Jag drömmer att jag föder konstiga saker. Någon gång födde jag en alien. En annan gång drömde jag att jag födde Linus(?!) i 1:1 skala, och barnmorskorna förstod att det var lite konstigt så de försökte stoppa tillbaka honom igen. En annan gång drömde jag att jag födde en färdigutvecklad men såååå liten bebis så att den utan problem fick plats i handen utan att armar eller ben hängde ut…

Ae.. Fy! Det som gör det så jobbigt är att i många av drömmarna är de så pass verkliga så jag vaknar upp och tror att det var den föregående dagen för en stund. Vet att jag ringt/smsat mamma och pappa flera gånger och frågat “Hej, är du ok?” på morgonkvisten. Konstigt det där att drömmarna blir så tydliga och att jag minns som så starkt långt i efterhand också. Varje morgon minns jag vad jag drömt, utan problem. Tidigare kunde jag minnas drömmen eller en sekvens av en dröm på morgonen men att den sedan långsamt försvann. Nu blir det tvärt om, starkare för varje timma som går.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Är precis likadan!! Är gravid i v.25 och drömmer de sjukaste mardrömmarna någonsin… både som de två första punkterna du skrev men även att jag själv blir jagad/dödad. Och så är mardrömmarna så verkliga och starka att jag vaknar och fortfarande tror att det har hänt! Riktigt obehagligt, går inte att sova en hel natt utan en eller flera mardrömmar längre

Annons