Det jag får höra som gravid – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Det jag får höra som gravid

  • Hallå där tjockis” kan nog vara det flest personer sagt till mig sedan magen började komma. Kan vara kul någon gång ibland, men varje gång? Nja… Och inte för att jag tar åt mig eller bryr mig, för det vet personerna om som säger det att jag inte gör, men så jävla tjatigt att höra “Men heej tjockis” varje gång man träffar någon. Kom på något nytt…..
  • Kommentarer om att din mage är stor eller liten. Jag får höra “Oj, men du är ganska stor för att vara i vecka XX”. Det där är så himla individuellt. För vissa synd det knappt någonting förrns vecka 30 medan för vissa syns det mycket (som typ för mig) redan i vecka 20. Det beror på mycket, hur du är byggd, hur mycket du tränar, etc.
  • Det där kan du inte äta“. Jag har, tro mig, koll på vad som gäller under graviditeten, och vet jag inte det, så googlar. Så är det nog för många. Sist när jag lade upp en bild på att jag åt sushi så fick jag genast kommentarer “Du ska inte äta sushi”. Det är helt okej att äta sushi, det viktigaste är att det är mycket färskt, att man inte äter någon specifik fisk som inte rekommenderas under graviditeten eller att fisken varit fryst. Och det behövs väldigt stora mängder för att bli sjuk eller föra smittan till bebisen. DESSUTOM så var det ingen rå fisk i min sushi, det var krabba (det vita köttet), vilket är kanon att äta under graviditeten.
  • Vänta du bara..!” När jag säger att jag njuter så mycket av graviditeten eller en viss del av den, så får jag ofta som svar “Vänta du bara..” i negativ tonart och mening att det kommer att bli förjävla jobbigt inom kort. Det känns så knäppt.. Som om de då vill att jag ska gå och vänta på att det blir förjävligt, om det nu blir det i stället för att njuta. Men även här, så glad att jag oavsett vad andra säger, njuter till fullo. För hur sjukt är det att jag bygger en mini-människa inom mig? Som sedan kommer ut och bara funkar. Helt otroligt och jag förvånas av tanken väldigt ofta.
  • Ta lite mer mat, du äter ju för två“. Nej nej nej. Jag ska bara äta för en person och det är mig själv, bebisen får i sig allt vad den behöver genom det. Bara för att jag är gravid behöver jag inte frossa i mig mat eller snacks. Är jag däremot mer hungrig än vanligt, självklart äter jag då mer.

PicMonkey Collage

Klänningen har jag fått jättemycket frågor om och den är köpt för typ hundra år sedan i en okänd butik. Men finns säkert liknande om ni googlar runt lite.
Jackan är från Sanne Alexandra och den hittar ni HÄR!
Naveln som jag pratat om, börjar synas ordentligt nu hehe…

DSC_0394 DSC_0400

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons