Pengar – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Pengar

(Det är nu 6e gången jag skriver det här inlägget pga tekniska problem, funkar det inte nu går jag bananas……)

Pengar

Frustrationen som uppstår kring ekonomin när man skaffar barn, är så himla vanlig. Nu har ju jag turen att få stora delar sponsrat vilket har underlättat väldigt för oss. Sen är det inte så himla lätt att veta vad som är onödiga inköp eller så. Men mitt varmaste tips är att: Skriv en lista! Eller googla upp en lista. Det finns en jättebra på Bonti’s hemsida (HÄR) som vi har använt till grund och sedan tagit bort lite och lagt till lite, beroende på vad vi känner att vi behöver/vill ha. Att också dela upp köpen, är en väldig fördel. Dela upp på antal månader tills ni vill vara klara med alla inköp så att det blir ungefär lika mycket utgifter varje månad. En månad kanske det bara blir en dyr sak medan en annan månad kanske det blir 20 små saker.
Jag har också prioriterat att köpa det mest nödvändiga först, (som man inte skulle klara sig utan om hon skulle komma för tidigt) typ barnvagn så att man kan ta sig runt, babyskydd så att man kan åka hem från BB om man inte åker kommunalt eller om man mot förmodan skulle behöva åka in till akuten med taxi snabbare än blixten, babynest mest för bekvämlighetens skull, blöjor, tvättlappar, amningsinlägg, små kläder etc.

Sen är det inte hela världen om man skulle glömma någonting heller. Utan det kanske kan vara roligt att spara vissa köp till senare?

21208609_1693837853970727_838739747_n 21175500_1693837863970726_404105740_n

Prioriteringen ser ju lite annorlunda ut idag än vad det gjorde för ett år sedan. Vi har slutat lägga onödiga pengar på att äta ute var och varannan dag, nu storhandlar vi 1 eller 2 gånger i månaden och klarar oss klockrent på det (Här sparar vi massor jämfört med tidigare). Vi köper inte spontana inköp som egentligen inte behövs, så som kläder, vi sparar hellre och har lite mer att göra något kul för eller sparar ihop till någonting större. Vi dricker inte alkohol, det säger ju sig självt kanske att jag inte gör det, men Linus har också dragit ner massor på detta (Här sparar vi också väldigt mycket jämfört med tidigare). Sen köper vi knappt någon läsk/godis/chips, dels för att det är “dyrt” men också för att det bara är skit. Visst äter vi godis och sådär ibland men inte i samma mängder som tidigare och i princip ingen läsk till vardags.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    Tusen tack för tipsen Andrea och även du som kommenterade! Ska försöka fixa en lista med det absolut nödvändigaste och sedan lite extragrejer som man kan köpa om man har råd osv. Det är kul att höra hur andra i samma situation tänker och resonerar 😊 Förresten så åkte jag ut till Nacka forum för att leta efter de gråa mjukisbyxorna och hittade dem där haha så nu är jag supernöjd med skönaste byxorna 😊 kram

  2. Anna

    Hej du som ställt frågan! Andrea har gett dig många bra tips i sitt svar och jag vill ge dig några till. Det går att klara sig med mycket mindre än vad som står på sådana där listor, har sett mängder av varianter och riktar ingen specifik kritik mot just denna lista. Jag har en dotter själv och innan hon kom hade vi köpt en billig spjälsäng från IKEA och en vagn från ett polskt märke (tako) som är okända i Sverige och därför billiga. Till det några klädesplagg och nappar. Så googla mer och tänk efter noga är mitt tips! Det är roligt att köpa jag vet men man behöver inte känna någon press.

Annons