Den sexiga packningen

Okej, här ser ni det jag hittills har plockat ihop till BB-väskan. Listan ser nu ut som följande:
Till bebis:
4st bodys i storlek 44/50.
2st byxor i storlek 44/50.
1st pyjamas
Strumpor
Sockar
Kofta i bomull
Overall att åka med i + mössa
Blöjor
Oparfymerade wipes
Napp
1 bomullsfilt, 1 gallerfilt
2 snuttar/kräkdukar

Till mig: 
3 st stora svarta bomullstrosor
Svarta mjukisbyxor med skön kant/mudd upptill
2st amningsBHar
2st amningslinnen
1 mysig kofta
Hygienartiklar
Amningsinlägg
Strumpor
Stora bindor med bra uppsugningsförmåga
Bröstvårtskräm
Inotyol till öm bebishy

Det kommer säkert tillkomma massa saker och jag kommer säkert plocka bort saker också, men detta är så långt jag kommit än så länge. På övrigt så tillkommer typ, mobilladdare, högtalare (till musik), ombyten/saker till Linus, lite godis kanske, m.m. Listan är långt från komplett, men det börjar likna någonting i alla fall! Har någon av er en komplett BB-lista som varit bra? Vad är era nödvändigaste vs onödigaste saker som ni haft med? Ge mig gärna tips!

23 Kommentarer

 1. Sarah säger:

  Jag skulle verkligen rekommendera en rulle med mjukt toapapper, typ lambi eller liknande. Papperet på BB är ganska hårt och strävt och kommer med största säkerhet vara öm.

  Det kan även vara bra att ha ”nappar”/skydd för bröstvårtorna. Det räddade mig 🙂

  /Sarah

 2. Cassandra säger:

  Torrschampo! Det var räddningen för mig. Hade med mig schampo & balsam i tanke till att jag skulle duscha men det orkades verkligen inte… 🙂

 3. Alexandra säger:

  Ta med godis! Tofflor, iPad, laddare, toalettpapper (pappret på sjukhuset kan vara hårt och obehagligt), lypsyl, extra mössa till bebis (den första kan bli blodig).

 4. Ida säger:

  Jag skulle ha tagit med mer än en pyjamas om ni stannar längre än en natt på BB (de kräks mycket i början)! Sedan är lypsyl super eftersom läpparna blir så torra av lustgasen.

  Kanske vill du ha med din kamera (om du inte tar kort med mobilen)? Jag tycker annars listan i Preglife-appen är ganska bra! Kan även nämnas att det finns blöjor, wipes och bindor (till dig) på sjukhuset!

 5. Madeleine säger:

  Jag skulle rekommendera dig till att köpa riktiga förlossningsbindor. Det finns att köpa på apoteket

 6. Madeleine säger:

  Jag skulle rekommendera dig till att köpa riktiga förlossningsbindor. Det finns att köpa på apoteket

 7. Amanda säger:

  Bomullsmössa till bebis en som man sätter på precis när bebis är nyfödd (kan bli lite blodig och kladdig så ta ingen favorit) och en till mjuk skön bomullsmössa som ni kan byta till när dom tvättat av bebis lite mer. Pyjamas med dragkedja (och fötter!) är att rekommendera, enkelt att byta när dom är så små jag använde bara de på bb istället för bodys!

 8. Sofia säger:

  Kände spontant att storlek 44/50 i storlek va rätt litet.. storlekar under 50 är väl kläder för de som är för tidigt födda? Eller har ni både 44 och 50?

 9. Johanna säger:

  Vill bara säga att det är väldigt mysigt att gå in på din blogg och instagram och kolla på era förberedelser inför er bebis ankomst ☺️ Själv fick jag en liten flicka för 3 veckor sedan så har precis gått igenom allt ni snart också ska få va med om.
  Mina tips är först å främst försök att njuta av din ”lilla” kula in i det sista. Trodde aldrig ja skulle säga de men man saknar faktiskt den där kanonkulan lite så här i efterhand och dem förväntningar man går och har inför att förlossningen ska starta och att få se sin bebis för första gången. De är en mysig tid, sen börjar ett helt nytt liv så passa på att njuta så gott som går iallafall

 10. Johanna säger:

  Hälften av kommentaren föll bort..
  Men här är mina tips inför BB:
  Ett par goa tofflor eller sockar
  Mysig kofta
  Lypsyl
  Vattenflaska
  Godis och frukt som ni gillar
  ( jag bodde i sjukhusrocken och deras nättrosor tills vi åkte hem, så behövde inte så mkt mer)
  Dator så ni har något att kolla på eller fördriva tiden med mellan matning och sova.

  Kläder till bebis att åka hem i
  ( jag hade henne i filtar och hud mot hud tills vi åkte hem, så använde inga kläder där.)
  Filtar till bebis, gärna nån extra då de lätt sker olyckor så dem blir smutsiga.

  Filt till dig/er och ev nån extra kudde, sängarna och täcke/kudde på BB är inte så bekväma så det rekommenderar jag starkt!
  Stort Lycka till med allt

 11. Erika säger:

  Varför tar du endast med kläder i storlek 44/50? Är nog bra om du tar med stl 56 också.

  1. andreanorrman säger:

   Anledningen till att vi inte tar med större är för att ALLA jag pratat med säger att alla deras bebisar varit för små för storlek 50. Går jag över 2 veckor så bebis tjockar på sig ännu mer så kommer jag packa ner större storlek också.

 12. Sofie säger:

  Inneskor och hårsnoddar är ett måste 🙂

 13. Moa säger:

  – Amningsskydden kommer fu antagligen inte behöva på bb. Mjölken brukar inte rinna till förrän på 3-4 dagen men då brukar man behöva byta 2-3ggr om dagen innan den anpassar sig efter bebis behov! Eller jag fick göra det rättare sagt!

  + Tofflor till dig och pappan är bra, slippa dra på vinterskor för att gå ut i matsalen eller till barnläkarundersökningrn är inget mysigt!
  + en lång kofta för att döljs ”blöjrumpan” man får med de gigantiska bindorna!
  + babyolja att ha på våtservetterna kan vara bra att ha för att lättare torka bort bebisens första bajs (som är som tjära som sitter som berget i början)

  Stoooort lycka till!

 14. Sandra säger:

  Ta med babynestet också om ni har ett sånt. Baljan de ligger i är så stor så med ett babynest blir det mer personligt och mysigt för bebisen. Det tyckte vi iallafall var super att ha med 🙂 🙂 stort lycka till med allt!!! 🙂

  1. K säger:

   Oj ingenting jag skrev kom med såg jag nu!

   Du kommet få förlossningsbindor där så det behöver du inte ta med 🙂 dom där kommer funka bra efter några dagar hemma, men första dagarna behöver man förlossningsbinda hehe (dom + nättrosorna man får är iof typ det skönaste som finns! Haha)

   Blöjor finns där också 🙂 libero touch!

   Såg att några kommenterat på storlek av kläder och vi är en av dom som behövde ha strl 56! Vår pojke var 54 cm lång så kan ju vara bra att ha med kanske 1 body i det (även om ni antagligen inte kommer behöva använda den.)

   Har tips på vad Linus ska ha med sig! Sina skönaste skor till förlossningen eftersom han kommer stå ett tag. Och även ett par tofflor så han kan springa ut o hämta allt du o bebis behöver när ni ligger på BB hotellet 🙂

   Sen måste jag skicka massa positiv erfarenhet från BB Stockholm! (Det var där ni helst ville föda va?)
   Fantastiska barnmorskor och sköterskor och jag kände mig i så trygga händer när jag födde i januari <3 Mitt största tips är egentligen att lita på att barnmorskorna vet vad dom gör och lita på dig själv o Linus för ni kommer klara det galant! Skulle ni glömma något så kan alltid någon komma med det dit 🙂
   Stort lycka till!

 15. Matilda säger:

  Lypsyl!!!! Om du kommer använda lustgasen så kan man bli väldigt torr om läpparna

 16. Cissi säger:

  Fick mitt första barn för 9 veckor sedan och vad jag önskar att vi haft med oss var något matigare än choklad och godis. Det drog ut på tiden och min man var dödligt hungrig efter 10 timmar utan mat. Han fick springa iväg för att hitta något ätbart (cafeterian stängd, mitt i natten). Så för att slippa en sådan situation kan en matlåda/proteinbar/annat liknande vara bra att tänka på. Säger sen som andra, nättrosor och sjukhusrock är sjukt bekvämt att glida runt i. Lycka till och njut av både kulan och förlossningen!

 17. Petra! säger:

  Tips!! Ha med hårsnodd att sätta upp/ta bort håret med under förlossning och ammningar, läppbalsam samt bodylotion/återfuktande om du har lätt att bli torr (läppbalsam var de bästa för mig då jag använde lustgasen och blev jätte torr av den, så bta att ha med ifall de blir så), mjukt papper då pappret på bb är så sträft och gör mer ont än nytta!

  Sen ett STORT TIPS när du kommer hem fyll en petflaska med vatten att ”skölja” fifii med medans du kissar, kan låta vidrigt men tro mig att de är SÅ värt de. Speciellt om du spricker, kiss i sår ju ingen höjdare kan jag lova och speciellt inte när hon redan är kännslig. Så fyll en petflaska med vatten och ställ in i badrumsskåpet så är de ingen som ser den och ta fram den vid behov.

 18. Mia säger:

  Födde ”spontant” i Norrköping (bor i Sthlm men var ute och åkte) för 2 veckor sedan och fick inte med mig bb väskan som man packat och tänkt igenom så lång tid. Ingen katastrof! Det jag saknade mest var ett par tofflor (gick omkring i sjukhus skjorta och vinterskor

 19. Mia säger:

  Hälften försvann! Men tofflor och tofsar. Allt annat finns på bb. Eller som i mitt fall som vaken hade kläder att åka hem i till mig själv eller bebis så kom faniljnoxh lämnade 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.